Burn-out ochtenden zijn...

Slapeloze nachten. Wist jij dat 72% van de Nederlandse vrouwen hier wel eens last van heeft volgens Psychologie Magazine. 2x raden wat het percentage is van de Nederlandse mannen…. 57%. Had er gisteren toevallig nog een gesprek met mijn man over die oprecht soms niet begrijpt waar ik me druk om maak.

Als je daarnaast zet dat mannen een laserfocus hebben wanneer ze iets willen bereiken en vrouwen met alles en iedereen rekening houden, dan is de uitkomst van deze berekening best logisch. Tja.. waar maken wij ons allemaal druk om?

Nou, laat mij eens even kijken… wat ik van veel vrouwen hoor zodra de dag begint. Eigenlijk al als we wakker worden, vaak voor de wekker, omdat ervaring heeft geleerd dat het wakker worden voor onze huisgenoten een probleem is met als gevolg dat ze niet op tijd op hun werk/school zijn. Oja, de lunch… niet even een snack tussendoor maar een gezonde hap meegeven want we willen geen zieken thuis (dan hebben we helemaal geen rust meer).

Nog voor ze de deur uit zijn, zijn alle mogelijke scenario’s van die dag al aan ons geestesoog voorbijgekomen en hebben we alle mogelijke oplossing al geregeld om het te voorkomen. Op 9.00 uur hebben we dan eigenlijk al een dagtaak opzitten en begint ons eigen leven. Tenminste, dat denken we want we gaan weer hard aan de slag voor iemand anders. De baas of als je een eigen bedrijf hebt; de klanten.

Burn-out ochtenden zijn...

Brandje hier.

Probleempje daar.

En we hadden nog zo gezegd dat…

Vannacht dacht ik er nog aan want…

Ik had het kunnen weten omdat…

Oftewel de hele dag zijn veel vrouwen in de regelmodes. Vooral voor anderen. Vaak met de paplepel ingegoten. Zelfs als vrouwen voor zichzelf kiezen, is het een zoektocht hoe dit dan te combineren met het thuisfront. Want ja, eigenlijk willen we er ook zijn voor de kinderen. En een moment voor mezelf is ook wel fijn. Oja, mijn man… en mijn ouders… ojee, de rest van de familie…

Zeg eens eerlijk: Hoe vaak neem jij de tijd om tot rust te komen voor het slapen gaan?

Laat me raden… tijdens de vakantie… als het lukt… meestal dan… soms… Ja jeetje, weer een reden om vannacht wakker te liggen. Bedankt zeg! #geintješŸ˜

Wist jij dat 72% van de Nederlandse vrouwen last heeft van slapeloze nachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *