Tja, wie ben ik? Wanneer mensen aan mij vragen ‘wat doe jij in het dagelijks leven’ of ‘wie ben jij’, dan vraag ik me steeds af wat ik ze ga vertellen. Ik weet dat ze eigenlijk vragen: ‘in welk hokje past jij’ en ‘waarom zou ik meer van jou willen weten’. Vooral op netwerkbijeenkomsten ervaar ik dit heel sterk. Zelf ben ik altijd meer geinteresseerd in wat mensen bezig houdt en waar ze van gaan stralen.

Mijn interesses en achtergrond zijn best uitgebreid. Mijn ervaringen die gemaakt hebben tot wie ik nu ben, zo niet nog uitgebreider. Net als jij, ben ik meer dan elk hokje waar in ik pas of welk label er dan ook door anderen graag gebruikt wordt voor mij. Net als jij, ben ik meer dan elke ervaring of herinnering, of zelfs oordeel over mezelf, waarop ik mijn keuzes maak en prioriteiten stel. Net als jij, ben ik zelfs nog meer dan welke droom, wens of idee ik ook heb.

Eigenlijk voelt het ook een beetje zoals toen ik jonger was en de vraag werd gesteld: ‘wie/wat ga jij worden als je later groot bent’. Hoe ik mezelf graag zie is als een vrouw die zichzelf is, en door zichzelf te zijn anderen inspireert en motiveert met mijn eigen kennis en kunde die ik met plezier deel met anderen. Dit is dan ook precies de vrouw die ik wilde worden als ik later groot was. Volgens mij is dit niet afhankelijk van een beroep, functie, of welk hokje er dan ook van toepassing is.

Zoals zoveel mensen was ik vroeger niet zo zeker van mezelf. Ik wist vooral zeker wat ik niet wilde (dacht ik). Nog voor ik van school af was, wist ik absoluut zeker dat ik nooit op kantoor wilde werken. Twee keer raden wat mijn eerste baan was… Precies! Op kantoor! Ik ben begonnen op de boekhouding van een scheepsvaartkantoor. Had totaal niets te maken met mijn wensen of ideeën van de wereld. Wist ik veel dat het nadrukkelijk benoemen van wat ik niet wilde precies hetzelfde creëerde als het nadrukkelijk benoemen van wat ik wel wilde.

Lees verder mijn blog met de oefening die ik gebruikt heb en deel met mijn klanten. Door deze oefening 7 dagen achter elkaar te doen, merk ook jij het verschil!

Herken je iets bovenstaande blog? Deel het hieronder of stuur me een bericht. Ik hoor graag van jou!

Wie ben ik?
Getagd op:                    

2 gedachten over “Wie ben ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *