Met beide voetjes op de grond staan. Een gezegde die we in Nederland heel goed kennen en meer wordt uitgelegd als ‘doe maar normaal’. In de Dikke van Dale staat als uitleg dat het gaat om ‘de werkelijkheid niet uit het oog verliezen, realistisch zijn’.

Maar wat nou als ‘met beide voetjes op de grond staan’ meer gaat om “bij jezelf blijven”.

Zou het kunnen dat in de loop van de jaren, met alle veranderingen die plaatsvonden, dat de oorspronkelijke betekenis is vervormd tot een verwijt in plaats van een aansporing?

Het effect van ‘Aarden’ of ‘Gronden’ heb ik jaren geleden al ontdekt en is mede reden waarom ik het als standaard oefening aanbied. Veel mensen ervaren wel het effect, maar begrijpen eigenlijk niet waarom het effect heeft.

In deze video de uitleg vanuit diverse wetenschappelijk onderzoeken, die plaatsgevonden hebben over het fenomeen ‘Aarden’ of ‘Gronden’.

Wat het effect van ‘Aarden’ heeft op diverse ziekte is meerdere malen onderzocht en het zet mij aan het denken. Wat zou ik in mijn eigen huis hier aan kunnen doen?

Ik hou van concrete acties die ik zelf kan doen. Leuk al die weetjes, maar wat kan ik er mee en op welke manier kan ik het toepassen in mijn leven.

En met die reden wil ik een oefening met jou delen die je elke dag zelf kunt doen op ieder moment van de dag.

Wanneer je al eens van ‘Aarden’ of ‘Gronden’ hebt gehoord, dan ben je vast ook bekend met de manier waarop je dit zelf kunt doen zonder dat je met je blote voeten op de bevroren grond buiten moet gaan staan.

Via deze postcast deel ik de oefening met je die ik elke dag toepas en standaard mijn klanten aanleer. De oefening zelf duurt 5 minuten maar vanwege mijn uitleg (die misschien zelfs best snel gaat) duurt deze podcast 15 minuten. Neem dus even de tijd om het echt te beluisteren in een rustige omgeving.

Podcast opent zich automatisch in SoundCloud.

Doe de oefening bij voorkeur elke dag of vaker. Laat me weten hoe je het ervaren hebt om te doen. Misschien komt deze manier je bekend voor of is het helemaal nieuw voor je. Deel hieronder je ervaringen en deel ook andere vrouwen die wel wat ‘aarding’ kunnen gebruiken.

Wetenschappelijk onderzoek naar ‘Aarden’ of ‘Gronden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *