Voor je uit staren. Vroeger deed ik dat soms uren achter elkaar.

Terwijl ik rustig op mijn bed lag en naar het plafond keek, zonder het echt te zien.

Zelfs in de klas kon ik naar buiten staren, terwijl ik toch ergens waarnam wat de docent vertelde. Toegegeven, soms ging het ook volledig aan mij voorbij.

Ik herinner het me ook nog in de wachtkamer, terwijl ik wachtte tot ik naar binnen werd geroepen voor mijn afspraak.

Maar ook thuis op de bank als ik uit school kwam en moeders even met andere dingen bezig was.

Toen was er nog geen ipad od iphone.

Ergens is voor je uit staren synoniem geworden voor vervelen en vervelen is niet productief dus voor je uit staren is niet functioneel.

Jammer! De meest creatieve ideeën en oplossingen ontstaan. Nu zoeken we die online.

Wanneer gunde jij jezelf voor het laatst om voor jezelf uit te staren? Niet nuttig toch?! Misschien betrap jij jezelf er zelfs op dat je tegen je kinderen zegt dat ze wat moeten gaan doen als ze even niets doen en alleen maar hangen en staren.

We zijn de kunst van het verwerken verleert. Staren is zo’n wezenlijk onderdeel om onze dromen te realiseren. Het dagdromen zorgt voor oplossingen, ideeën, creativiteit maar ook voor bijtanken, energie opladen, verwerken van emoties, verteren van gedachten.

Stel nou dat je met jezelf afspreekt om elke dag minimaal 15 minuten voor je uit te staren… Dan zou het zo maar kunnen dat jouw energie met sprongen vooruit gaat. In ieder geval zul je wel nieuwe oplossingen vinden voor de problemen waarin je nu rondjes blijft lopen.

Wie is er in voor een ouderwetse staar wedstrijd? 😜

Voor je uit staren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *