Ergens in september/oktober 2016 zag ik een aanbieding voorbij komen om een maand lang begeleid te worden in een voeding en levensstijl genaamd Paleo.

Al een tijdje ben ik bezig met het aanpassen van mijn voedingspatroon omdat ik weet dat voeding energie geeft of neemt. Na het eten van brood bijvoorbeeld kan ik er zeker van zijn dat ik per direct moeheid voel toenemen.

Zo had ik ondertussen al meerdere producten uit mijn eetpatroon weggelaten omdat het geen energie geeft maar juist energie neemt. Wat ik alleen nog niet gevonden had, was de voedingsproducten die energie geven.

Toen de aanbieding voorbij kwam om een maand lang begeleid te worden in het anders eten waarbij onder andere zuivel, graan, suikers vermeden worden, werd ik nieuwsgierig. 30 dagen samen met manlief uitproberen wat Paleo voor ons doet.

We maakten dan ook direct de afspraak dat wanneer het niet voor ons werkt, dan gaan we na die 30 dagen weer ‘gewoon’ eten. We zijn ondertussen een paar maanden verder en we willen niet anders meer!

Sinds onze start met Paleo

  • zijn we kilo’s afgevallen die we al jaren niet kwijtraakten,
  • slapen we ’s nachts als een os zonder onrustige dromen,
  • worden we uitgeslapen wakker alsof we een vakantie van weken achter de rug hebben
  • en hebben we overdag meer energie dan we in tijden hebben ervaren.

Je begrijpt het al, wij zijn om. Maar… eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat wij echt de 80/20 regel in ogenschouw houden. We zijn niet doorgeslagen naar alleen maar Paleo eten. Af en toe iets eten wat eigenlijk niet Paleoproof is, is in dit huis geoorloofd.

Wat wel vreemd is, is dat onze smaak enorm veranderd is. Koffie bijvoorbeeld. Die dronken we altijd met koffiemelk en manlief kon het zelfs niet wegkrijgen zonder suiker of zoetje ondanks al zijn eerdere pogingen. Tegenwoordig drinken wij het zwart. ZWART!

Maar ook gewoon wat we eten heeft veel meer smaak. Gewoon sla met wat ingrediĆ«nten viel bij ons altijd onder saai en smakeloos. Alleen bij warme dagen konden we de sla wegkrijgen en nu… we eten meerdere keren per week sla met van alles wat we lekker vinden. En blij dat we er van worden!

Ben jij ook benieuwd naar Paleo? Lees eens De Paleo Revolutie en/of pas het direct toe op jouw voedingspatroon en levensstijl. Laar hieronder een bericht achter met jouw ervaringen met Paleo.

Voeding geeft of neemt
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *