“Kies. Je moet gewoon ervoor kiezen.” Het klinkt zo gewoon en tegelijk zo onbekend. Want hoe doe je dat nou dat kiezen? Tot dat moment dat je volledig met je heel je wezen vol overtuiging ervoor kiest. Dan ineens vind je het gewoon. Logisch bijna. Maar tot die tijd voelt kiezen als een actie waarvan je niet echt weet ‘hoe dan’.

Afgelopen maandag voelde ik het weer. Dat moment was ik er zó klaar mee om mijzelf te voelen als niet goed genoeg. Perfectionisme is mij niet vreemd. Het is al véél minder is dan jaren geleden en voelt ook steeds minder noodzakelijk is. Toch zijn nog steeds momenten dat ik ‘het’ (lees: mezelf) nog niet goed genoeg vind. En maandag was ik daar ineens zó klaar mee.

Ik kies ervoor om me gelukkig te voelen.
Ik kies ervoor om genoeg te zijn.
Ik kies ervoor om geïnspireerd te zijn.
I choose to be Me.

Als ik het nu zo intik zijn het slechts woorden maar maandag ging ineens alles stromen. Er kwamen ook daarna gebeurtenissen op mijn pad die me hierin bevestigen of uitdagen.

Er echt voor kiezen doe je elke keer weer opnieuw. Vaak genoeg gehoord en nu ineens viel het kwartje. Bij elke uitdaging gebeurd het weleens dat je ineens dat gevoel even kwijt bent. En dan kies je er weer opnieuw voor, waarna het weer gaat stromen. Dat stromen kan soms een hele dag duren en soms nog geen minuut. Opnieuw bewust kiezen voor… Elke keer opnieuw.

Waar kies jij voor? Elke dag opnieuw? Die moeheid voelen? Die slapeloze nachten? Die pijn in je lijf? Het gevoel dat er nooit een einde aan komt? Of dat gevoel dat niets werkt en je het eigenlijk toch voor niets doet? Of ben je daar nu eindelijk klaar mee? Echt helemaal en volledig klaar mee?

Kies dan nu voor hoe je het wel wilt. Verval je weer even in dat oude gevoel? Kies opnieuw voor wat je wel wilt. Is dit makkelijk? Noop!

No one said it would be easy. We only said it is possible. It is you who decides to do it easy and feel miserable. So choose for the life you do want.

Niemand zei dat het makkelijk is. Er wordt alleen gezegd dat het mogelijk is. Jij kiest voor makkelijk en je vervelend voelen. Dus kies voor hoe je wel wilt leven.

Deel hieronder jouw inzichten en inspireer ook anderen met de stappen naar jouw ontspannen en energieke leven.

“Verboden de Angsten te voeren. Dank voor uw begrip.”
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *