Eglas wateren psycholoog liep rond in de klas terwijl ze les gaf in stress management. Terwijl ze een glas water omhoog hield, verwachte iedereen de vraag ‘is deze glas half vol of half leeg’. In plaats daarvan vroeg ze met een glimlach op haar gezicht: “Hoe zwaar is dit glas met water?”. Antwoorden werden gegeven variĆ«rend van 200 ml tot 600 ml. Haar reactie was: “Het absolute gewicht is niet zo belangrijk. De zwaarte van dit glas hangt volledig af van de duur waarop ik glas vasthoud.”

“Wanneer ik het slechts een minuut vasthoud, is er geen probleem. Wanneer ik het een uur lang vasthoud, krijg ik pijn in mijn arm. Wanneer ik het glas een dag lang vasthoud, voelt mijn arm gevoelloos en verlamd. Op elk moment blijft het gewicht van het glas hetzelfde. Maar hoe langer ik het vasthoud, hoe zwaarder het wordt.”

Vervolgens zei ze: “De stress en zorgen in ons leven zijn precies zoals het glas water. Sta er even bij stil en er gebeurd niets. Denk er wat langer over na en ze beginnen pijn te doen. Wanneer je de hele dag nadenkt over je stress en zorgen, voel jij je verlamd. Machteloos om ook maar iets te doen. Herinner jezelf om het glas neer te zetten.

Stress management
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *