“De in het verleden niet behaalde resultaten,
bieden mogelijkheden in de toekomst.”

Ik kende de uitdrukking wel maar toen voelde het ook echt zo; alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. En ik vond het helemaal prima. Mijn blikveld werd zwart en ik zag alleen nog een klein stukje licht, terwijl ik quasi door het raam naar buiten keek. Mijn gesprekspartner had geen idee wat er op dat moment gebeurde en eerlijk gezegd ik ook niet. Met het laatste beetje energie ben ik naar huis gegaan. Geen idee hoe ik daar kwam en wat er daarna precies is gebeurd. Dit was in 1999. Ik had een burn-out. Toen een nieuwe tijdsziekte die tussen de oren zat.

Bianca Meijsen

Mijn zoektocht begon. Niet alleen naar het herstel voor mijn lichamelijke en mentale klachten. Het was mij duidelijk dat ik zó niet meer verder wilde, maar wat wil ik dan wél? Sindsdien heb ik vele leermeester gevonden. Sommigen hebben mij bewust gemaakt van de vele manieren hoe de burn-out te voorkomen en/of er weer uit te komen. Anderen hielpen mij met mijn kennis te vergroten over burn-out, de chronische stress en het effect op lichaam en geest. Weer anderen hielpen mij toen ik in 2005 van de een op de andere dag mijn baan opzei omdat ik wist wat ik wél wilde en mijn eigen bedrijf begon.

Sindsdien heb ik me op vele niveaus ontwikkeld, zowel zakelijk als privé. Een heerlijke reis met behoorlijk wat hobbels in de weg. Resultaat was een succesvolle onderneming en een overvolle agenda. Mijn geluk kon niet op toen ik mijn ridder op het witte paard leerde kennen en kort daarop zwanger werd. Hoe dolgelukkig ik ook was met het zakelijk succes en het privé geluk, mijn lichaam kreeg niet de rust die het nodig had. Gaandeweg het eerste jaar merkte ik signalen van mijn lijf die mij met een schok deden denken aan 1999. Dit kwam mij iets te bekend voor.

De Mama Burn-out?

Bianca MeijsenTot mijn verbazing waren de klachten en signalen zeer bekend bij alle moeders waarmee ik sprak. Dit werd regelmatig aangenomen als een gegeven; Het hoorde er gewoon bij. Vanuit de media wordt het beeld opgehouden van moeders die na de bevallig de volgende dag gewoon weer lachend achter de kinderwagen lopen. In de realiteit bleek dit echter slechts te gaan om 2% van de moeders. Ik ging me steeds meer verdiepen in de burn-out klachten die bij veel moeders herkenbaar waren en niet alleen in de eerste jaren na de bevallingen. Ook veel moeders komen hier pas mee na het 4e jaar van de kinderen of nog later. Mede daardoor spreek ik gekscherend over de Mama Burnout.

Naast deze constatering en het feit dat tegenwoordig bijna alles wat met stress te maken heeft onder de noemer burn-out wordt geplaatst, werd ik extra gemotiveerd. De eenheidsworst aan begeleiding bij stress en burn-out klachten maakt het er in mijn beleving niet beter op. Te vaak hoor ik de trieste verhalen wanneer de benodigde begeleiding niet wordt gegeven. Er zijn zo veel gradaties, zoveel verschillende levensstijlen en nog een veelvoud daarvan aan oorzaken, dat er niet één methode is die toegepast kan worden op iedereen.

Gespecialiseerde generalist

Ik ben zelf een zeer gedreven en ambitieuze dame en heb me dan ook in heel veel methodieken en werkwijzen verdiept in de zoektocht wat werk waarvoor, totdat ik in aanraking kwam met de HBO opleiding tot Hypnose- en Regressietherapie. In deze opleiding kwam alles terug wat ik in 20 jaar aan kennis en ervaring had verzameld en nog veel meer. Daarnaast ben ik me gaan specialiseren in alles wat met burn-out klachten te maken heeft, waardoor ik zowel de medische als psychologische achtergrond kennis bezit om een gedegen plan van aanpak vorm te kunnen geven.

Wat je van mij mag weten is dat ik zowel zacht als confronterend kan zijn. Als je met mij aan de slag gaat, dan nodig ik je ook echt uit om je doel te bereiken. Ik weet zeker dat mijn klanten enorm veel kracht bezitten en daarbij regelmatig voorbij gaan aan hun eigen kwetsbaarheid. Misschien wel juist vanwege die enorme drive die ik ervaar bij mijn klanten, kan ik zo genieten van de ontwikkelingen die ik van dichtbij mag meemaken en de resultaten die zij bereiken.

Wat je verder nog over mij mag weten:

Bianca Meijsen (1970), Ondernemer, Coach, Hypnose & Regressie Therapeut, Psycholoog, NLP Trainer, Burn-out Specialist, Chocolade liefhebber, Aromatherapie fan, Oudere Mama

Ik ben in Rotterdam geboren en dat is te merken aan mijn soms botte of kort door de bocht uitingen.
Klanten noemen mij een warme persoonlijkheid die streng is maar vooral rechtvaardig.
Hoewel ik heel krachtig kan over komen, ben ik eigenlijk een softie.
Mezelf niet al te serieus nemen, vind ik een noodzaak en houdt de humor in leven.
Ik ben verslaafd aan pure chocola, lekker puh!
Yoga is mijn favoriete vorm van bewegen, naast stevig wandelen, soms hardlopen en lekker dansen.
Sinds 2014 ben ik moeder geworden van mijn eigenwijze dochter Isis Lilith. Ik was toen 43 jaar.
Reizen doe ik zowel voor mijn plezier en ontspanning als om nieuwe dingen/plaatsen te ontdekken.
Ik geniet enorm van thuis zijn en de kleine dingen die het leven zo onwijs bijzonder en mooi maken.
Groeien vind ik een must op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Gaan wij samen aan de slag?

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen om weer ontspannen en met veel plezier jouw leven te leven? Vul dan mijn contactformulier in via onderstaande button. Binnen 48 uur ontvang je van mij een reactie. Ik kijk uit naar je bericht!

Wat klanten over mij zeggen

Omdat ik al sinds 2005 werkzaam ben als ondernemer, zijn er natuurlijk ook diverse werkzaamheden en opdrachten geweest. Hieronder wat ervaringen van klanten en opdrachtgevers:

“Bianca maakte in een grijs verleden deel uit van mijn zakelijke netwerk. Op enig moment stopte ik mijn bedrijfsvoering en volgden we elkaar tussen de bedrijven door. Jaren later, leek ik niet beter te worden van een longontsteking die volgde op griep. Ik was al wat zwakjes omdat ik een serie beperkende fysieke klachten had ervaren, de ene was nog niet half over of de volgende diende zich alweer aan. Ik raakte uitgeput. Niet alleen fysiek, ook mentaal was ik aan het overleven. En daar was ze ineens met een bemoedigend woord en een vraag hier en daar. Op haar aandringen hebben we eens geskypt*. Aanrader! Aandachtig luisterend en vragen stellend wist ze me weer terug naar mijn eigen pad te leiden. De lichamelijke klachten verdwenen, ik vond een baan die me “oplevert” in plaats van “kost” en mijn leven is heerlijk overzichtelijk geworden. Ik zie op haar site de aanbieding staan dat ze open staat voor een telefoongesprek*; Bianca geef je cadeau, dóen dus!”
– Marielle van Tienen

“Communicatie tips zodat ik mijn persoonlijke effectiviteit verbeter”. Daar was ik naar op zoek. De training ‘Vrouwen doen het Anders – NLP Basis voor vrouwen’ leek me daar de oplossing voor. Helaas ging die niet door en bood Bianca mij de persoonlijke coaching traject aan. Hoewel ik haar aanbod aannam, vroeg ik me wel af of het echt was waardoor ik verder kon komen. Na een reorganisatie had ik gekozen voor een nieuwe functie binnen de organisatie. Snel bleek, dat zowel mijn positie als opdracht onduidelijk was. De directie ging me deze ook niet geven, dus deze moest ik dit zelf zien te bewerkstelligen en dat was best lastig. Ik kreeg het vermoeden, dat ik mijn boodschap mondeling niet duidelijk en helder genoeg wist over te brengen omdat ik snel schakel en dwarsverbanden leg. Bianca had me echter vrij snel door en confronteerde me hiermee, maar bood ook praktische tools aan waarmee ik aan de slag kon. Ik had al inzicht in mijn krachten en valkuilen, maar heb nu ook geleerd hoe ik hier effectief mee om kan gaan waardoor ik meer balans en innerlijke rust ervaar. Minder trekken en duwen en sneller en meer loslaten. Meer op mijn handen gaan zitten en vragen stellen in plaats van al met het antwoord komen. Het werkt echt! Super bedankt Bianca en ik zal je zeker aanbevelen!!”.
– Rowena Hertogh

“The lecture from Bianca was outstanding. She had a lot of life examples to support her message and the participants were able to relate to her because of this. She was very professional and worked well with our facilitators.”
– DOW Terneuzen, Lecture for 200 women on International Women’s Day

“Op aanraden van iemand uit mijn netwerk kwam ik met Bianca in contact. Zwaar bevooroordeeld ging ik naar mijn eerste sessie: “Expect a Miracle, wat dacht die vrouw wel niet?!” Echter al tijdens het eerste gesprek wist ze de vinger op mijn zere plekken te leggen en kan ik nu na 3 maanden oprecht zeggen dat er een wonder is gebeurd. Ik had het gevoel dat ik mezelf 24 uur per dag moest bewijzen om serieus genomen te worden. Onder het kopje “wat er ook gebeurd, altijd stoer blijven” hield ik mezelf staande, al voelde ik de emoties omhoog komen. Al binnen 2 sessies begon ik het hoe en waarom van mezelf te herkennen met als gevolg dat mijn algemeen directeur spontaan een praatje met mij begon. Ik wist niet wat me overkwam! Sindsdien loop ik zijn kamer regelmatig binnen en heb ik eindelijk de functie die ik altijd al wilde hebben. Wanneer je de confrontatie met jezelf durft aan te gaan, kan ik je Bianca Meijsen van harte aanbevelen!”
– Lieselot van Teeffelen

“Bianca Meijsen is een professionele trainer met down to earth mentaliteit, ze heeft veel kennis en kan deze goed overbrengen.”
– Gemeente Den Haag, Krista van der Schatte Olivier, Bureau Van werk naar werk