Na een onrustige nacht gaat de wekker en een zucht kun je niet onderdrukken. Het lijkt wel een gewoonte geworden om moe naar bed te gaan en met nog meer slaap wakker te worden. Je sleept jezelf uit bed en snakt naar dat moment waarop jij echt kan ontspannen.

Helaas ben je niet de enige die zo de dag begint. De gejaagdheid van de huidige maatschappij en de enorme hoeveelheid informatie stromen die we dagelijks te verwerken krijgen, maakt ontspannen bijna een topsport.

Natuurlijk zijn er zaken die nodig zijn en waar een zekere moeten op zitten. En natuurlijk zijn er ook dingen die gewoon graag wilt doen. Echter soms lijkt die balans meer door te slaan naar moeten dan naar willen.

Hoe heerlijk zou het zijn wanneer je dan in ieder geval 1x per week een uur voor jezelf hebt. Even weg van alles en iedereen, en even heerlijk tot jezelf komen. Even geen verplichtingen of inspanning.

Head massageStap 1. Blok tijd voor jezelf in jouw agenda. Net als je zou doen wanneer je een training volgt, of gaat sporten, of je wekelijkse ziekenbezoek, of gewoon de tijd die blokt wanneer je jouw kind naar sport brengt. Nu zet je een afspraak met jezelf in je agenda.

Stap 2. Maak een afspraak met iemand zodat je ook je afspraak met jezelf houdt. Wat bedoel ik daarmee? De neiging om onze afspraak in de agenda te verzetten of zelfs te annuleren is heel groot wanneer het alleen een afspraak is met onszelf. Door je aan iemand anders te committeren, is de kans groter dat je ook echt tijd voor jezelf maakt.

Stap 3. Bepaal vooraf wat je gaat doen en bespreek dit met jouw ‘afspraak’. Misschien heeft diegene ook goede ideeën of wilt zelfs mee doen. Zo kunnen jullie achteraf met elkaar bespreken hoe de ervaringen zijn geweest.

Ontspannen is topsport
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *