Toch heb ik, van 1988 tot ik in 1999 mijn burn-out kreeg, met veel plezier gewerkt op diverse financiële administraties bij de meest uiteenlopende bedrijven, van 2-manszaakjes tot multinationals, van bouw tot witte boorden kantoren, van kasboek tot jaarwerk, van ’tikgeit’ tot managementniveau. Na mijn burn-out in 1999 begon de zoektocht naar ‘wat dan wel’. Uiteindelijk heeft dit pas in 2005 tot een ommezwaai geresulteerd.

Op het moment van realisatie dat ik een burn-out had, wist ik 1 ding zeker: “Ik doe iets goed fout ”. De zoektocht in ‘wat doe ik fout’ kwam pas goed op gang toen ik op zoek ging naar de parels zoals ik beschreef in mijn blog ‘Het leven overkomt je’. Onder andere de ontdekking “Wat doe ik al goed?” zoals dat ik veel meer plezier en energie haalde uit de werkzaamheden die ik naast de financiën deed was een eye-opener.

Natuurlijk keek in eerste instantie puur naar het werk wat ik deed. Ik was goed in problemen oplossen, of het nu ging over ontbrekende stukken, onbekende boekingen, innen van ‘onbetaalbare’ facturen of collega’s die niet ‘meewerkten’. Ik was er goed in maar met mijn neus in de boeken duiken was niet direct iets waar ik energie van kreeg. Het was vooral de ‘menselijke kant’ waar ik plezier in had. Op die manier met iemand in contact treden dat ik het probleem had opgelost en de ander precies dat kreeg waardoor het eerder niet gelukt was.

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.” – Anatole France

Toen ik me dat realiseerde, zag ik ook dat ik eigenlijk altijd personeelszaken werkzaamheden naar me toe trok. Ook ging ik zonder dat het mijn werk was collega’s adviseren en stimuleren. Organiseren en het vooral bezig zijn met mensen zelf, daar kreeg ik super veel energie van. Lange tijd was dit ook de enige manier hoe ik mijn energie in balans wist te houden. Mijn burn-out was een middel gebleken om eindelijk mijn ogen te openen. Eens echt kijken naar de situatie waarin ik me in bevond. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn eigen stage periode had gecreëerd, maar.. welke baan paste daarbij? Hier is toch geen werk in te vinden?

Het onderzoeken van waar ik op dat moment al heel veel energie uithaalde en plezier aan beleefde, bleek naast mijn helingsproces de belangrijkste stap die ik op dat moment kon maken. Achteraf gezien is deze periode mijn grootste leerschool geweest tot het werk wat ik nu doe. Dat was echter wel een behoorlijke zoektocht want niemand in mijn omgeving hield zich bezig met de psyche van een mens, de magie tussen hemel en aarde of werkte als ondernemer. Ik had daar nog al wat baan in te breken voor mezelf.

Lees verder mijn blog “Is dit Alles” met 3 vragen die ik mezelf stel en ook voorleg aan mijn klanten. Stel je voor dat je eindelijk jouw droomleven leidt!

Herken je iets bovenstaande blog? Deel het hieronder of stuur me een bericht. Ik hoor graag van jou!

Mijn droom leven
Getagd op:                            

2 gedachten over “Mijn droom leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *