Hoe ga je om met de angst dat je jouw baan kwijt kan raken? Of de angst dat je door de mand gaat vallen? Hoe ga je om met gevoelens van onmacht en/of afhankelijkheid?

De meeste van ons staan er zo min mogelijk bij stil. We verdoven de pijn met roken, eten, drank, hard werken, doorgaan en vooral niet stilstaan. Alles wat we maar kunnen inzetten om niet te voelen.

Vaak schieten we door in “overleven”. Tot ons lichaam klachten geeft die we niet meer kunnen afdoen met een griepje of even een paar dagen vrij nemen.

Dan begint de ellende pas echt. Ineens doet het lijf niet meer wat we ervan gewend zijn, terwijl ons hoofd maar blijft doorgaan.

De meeste mensen die ik spreek hebben dan ook geen idee meer hoe ze het hoofd rustig krijgen. Alles is even belangrijk. Prioriteiten stellen is veranderd in alles aanpakken zodra het voor handen is.

Soms geef ik de simpele tip: Ruim eerst eens alle kamers in je huis op. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je hoort het vast wel eens mensen zeggen; “Een opgeruimd huis, geeft een opgeruimd hoofd.”

Stel je voor wat het effect is wanneer ik je begeleid om de kamers in je hoofd eens op te ruimen… Je weet niet wat je tegenkomt, maar het effect is duidelijk: Rust!

Deel dit op social media:
Korte pijn voor langer plezier of…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *