Jouw lijf liegt nooit! Alleen jouw brein zoekt naar uitvluchten.

Ze wist al lang dat het zo niet langer kon doorgaan. Dus was ze op zoek gegaan naar oplossingen. Ze was onwijs moe dus als ze beter kon slapen was het probleem opgelost had ze bedacht. Bij de dokter slaappillen halen en dan hop weer aan het werk.

En naar de sportschool om haar energie voor overdag weer wat op te krikken. Dus abonnement regelen en inplannen in de agenda. Oja, de voeding had ze ook maar direct aangepakt want dat hielp tenslotte ook. Dus bij de zoektocht naar een voedingsdeskundige had ze het ebookje maar gedownload. Dat kon ze zelf wel.

Jouw lijf liegt nooit

Een maand later realiseerde ze zich dat ze met slaappillen net zo lang wakker lag als zonder. De sportschool misschien 2 keer bezocht had omdat ze gewoon geen tijd had. En het voedingsschema uit het ebookje werkte ook niet.

Time management vond ze ook een goede oplossing dus daar had kan ze een gratis online ecourse over gevolgd. Dat deed ze dan maar in de avonduren wanneer de kinderen op bed liggen.

Tijdens het koken kon ze dan de audio bestanden luisteren met diverse tips over loslaten van stress voor inspiratie en motivatie en in bed die audio’s om meer te ontspannen. Ze had ook maar een boek gehaald over stress, want daar zou ook wel eens wat tips in kunnen staan.

Het boek had ze wat doorheen gebladerd maar ze kon zich niet echt concentreren op wat er stond. Die audio’s hoorde ze niet eens tijdens het koken want dan stonden de kinderen te gillen. In bed waren die oortjes zo mega irritant dat ze al snel gestopt was met het beluisteren van die audio’s.

Zo ging ons gesprek nog wel een tijdje door waarin ze vertelde wat ze allemaal al had gedaan en geprobeerd en hoe goed ze eigenlijk al bezig was en hoeveel ze eigenlijk al zelf had opgepakt en… dat gewoon niets hielp!

Dus… wat zou ik nou anders kunnen doen dan zij al had geprobeerd?

3 maanden later was haar reactie: “Als ik hier nu eerder aan was begonnen dan had ik veel eerder weer opgeknapt. Waarom weten mensen dit niet?”

Tja… iets met ‘eigen wijsheid’ ??? #knipoog

Deel dit op social media:
Jouw lijf liegt nooit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *