“Is dit alles?” Ik hoor het DoeMaar nog zingen. Met grote vragende ogen kijken we om ons heen. Even vragen we ons oprecht af hoe we er achter kunnen komen wat we wél willen. De redenen waarom dit gevoel ons bekruipt zijn legio. We zijn op zoek naar… ja wat eigenlijk… wat het leven meer zin geeft misschien? Liefst door werk te doen wat we leuk vinden, goed in zijn én goed betaalt. Toch?!

Ik deel een oefening met je die ik al veel mensen heb gegeven en die mij enorm heeft geholpen in mijn zoektocht naar ‘Wat dan wel?’. Door jezelf steeds 3 vragen te stellen, krijg je duidelijker wat de antwoorden zijn op werkzaamheden die jij wilt doen. Omdat je het leuk vindt, goed in bent en ook nog zorgt voor die heerlijke maaltijd op tafel. Desnoods buiten de deur in een goed restaurant.

Je kunt deze vragen op 3 vellen papier schrijven en het direct uitwerken of je schrijft ze in een dagboekje en kijkt elke dag wat er in je opkomt of je noteert de vraag in jezelf. Voel, zie, ervaar, luister naar wat voor jou werkt. Ervaring heeft geleerd dat het daadwerkelijk opschrijven, in plaats van het in je hoofd te willen doen, al zorgt voor de wenselijke verandering. Dus ik nodig je uit om de volgende vragen wél op te schrijven:
⇒ Wat doe je graag?
⇒ Waar ben je goed in?
⇒ Wat levert veel op?

Met opzet vermeld ik niet ‘Wat levert geld op’ want misschien is het niet eens in geld uit te drukken maar juist in energie, blijdschap, verbondenheid, dankbaarheid, plezier, etc. Er zijn waarschijnlijk ook zaken te bedenken wat je veel zou opleveren wanneer je het zou kunnen/weten. Alleen is dit nu nog niet zo. Vermeld het hier toch, want het opent weer mogelijkheden. Wat je nu nog niet kunt, kun je natuurlijk wel leren.

Geef jezelf dus de vrijheid en de creativiteit om alle antwoorden die op dat moment naar boven komen gewoon te laten stromen. Ga niet oordelen met ‘Dat kan toch niet’ of ‘Ja maar mijn omgeving dan’ of welke reden dan ook. Misschien heb je zelfs wel een droom waar je altijd al blij van werd maar nooit durfde te realiseren. Kijk eens naar wat precies in die droom jou energie oplevert, blij maakt, je goed in bent en graag doet. Wie weet… Laat het ‘hoe’ even helemaal los en schrijf alles op.

Lang geleden kwam ik deze oefening tegen met de volgende uitleg:
1. Wat je graag doet en veel oplevert, is een droom.
2. Waar je goed in bent en veel oplevert, is een leven zonder voldoening.
3. Wat je graag doet en waar je goed in bent, is een hobby.
4. Wat je graag doet, waar je goed in bent en wat veel oplevert is jouw droombaan.
En ja, dat is uiteindelijk toch wat je wilt vinden, die droombaan!

Ik ben benieuwd naar jouw beleving. Schroom je niet en laat mij weten wat jouw ervaring is. Door hieronder een bericht achter te laten of door mij persoonlijk een bericht te sturen.


Deze oefening is een vervolg op mijn blog

“Mijn Droom Leven”

Hoe ziet jouw Droom leven eruit? Gelukt?

Is dit Alles?
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *