Ik had heel graag nog willen onderzoeken na het behalen van mijn HAVO diploma welke studie richting ik op wilde, maar mijn vader had een hele duidelijke stelling: ‘of je kiest nu voor een opleiding of je gaat werken’. Met een maand met de hele familie op vakantie in Griekenland in het vooruitzicht en een crisis gaande onder de werkzoekenden, ging ik er van uit dat het nog wel even zou duren voor ik een baan vond. Dus koos ik er voor om te gaan solliciteren en dan na de vakantie de discussie opnieuw aan te gaan.

De zoektocht over de vraag ‘Wie ben ik?’ en wat wil ik later worden als ik groot ben (zie vorige blog) werd even uitgesteld tot na de vakantie. Dus… Mijn eerste sollicitatiebrief, werd mijn eerste sollicitatiegesprek, werd mijn eerste baan. Op een totaal andere functie dan waarop ik gesolliciteerd had, omdat die al vergeven was en ik wiskunde in mijn pakket had. Dat is logisch!

Om één of andere reden weet ik niet meer precies op welke functie ik dan wel gesolliciteerd had maar ik meen dat daar vooral buitenwerkzaamheden en samenwerking met anderen in stond. Natuurlijk had ik kunnen zeggen dat ik de baan van boekhouder liever niet aannam, maar dat kwam op dat moment niet in mij op. Ik was vooral stomverbaasd dat ze me toch een baan aanboden.

“Het leven overkomt je,
tijdens het maken van andere plannen.”

Daarbij kwam dat ik wist dat mijn vader in de auto voor de deur zat te wachten tot ik uit het gesprek kwam. Ja, hij moest er bij zijn. Ik had makkelijk met het openbaar vervoer gekund, maar hij zou mij wel even brengen. Achteraf vermoed ik dat hij super trots was. Veel jongeren konden in die periode geen baan vinden en zaten al maanden thuis. Ik had net mijn diploma opgehaald en had al direct een sollicitatiegesprek.

Zelf zag ik het totaal niet zitten en baalde eigenlijk dat ik uitgenodigd was. Mijn plannetje om na de vakantie opnieuw de discussie aan te gaan zodat ik alsnog op een school met stageplaatsen kwam te werken, viel in duigen. Dacht ik toen. Met lood in mijn schoenen kwam ik het gesprek uit. En ik had nog wel gymschoenen aangedaan om te voorkomen dat ik de baan kreeg!

Lees verder mijn blog “Terwijl je plannen maakt” over op welke wijze ik de parels uit mijn ervaring haalde en welke oefening ik ook graag deel met jou.

Herken je iets bovenstaande blog? Deel het hieronder of stuur me een bericht. Ik hoor graag van jou!

Deel dit op social media:
Het leven overkomt je
Getagd op:                    

2 gedachten over “Het leven overkomt je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *