Bij 9 van de 10 mensen die ik spreek, duurt alles maar ‘even’. “Dan ga ik ‘even’ boodschappen doen.” “Haal ik ‘even’ de kinderen op.”

Dat zijn ook vaak dezelfde mensen die op 1 dag een enorme takenlijst hebben en die aan het einde van de dag gefrustreerd zijn dat niet alles af is.

Dit zijn ook de mensen die overal ‘Ja’ op zeggen. “Ja, dat doe ik wel.” “Ja hoor, geen enkel probleem. Los ik wel op.” “Ja, is goed. Doe ik voor je.”

Ze staan graag voor anderen klaar en vinden het logisch dat ze anderen helpen. ‘Grappig’ is het wel als je dan hulp aanbiedt, want dan is het antwoord: “Nee hoor, is niet nodig.”

Dan zitten ze ineens bij mij in de stoel. Zijn al een tijdje thuis en herstellen niet echt in de begeleiding door reguliere zorg. Dan is het nog niet zo makkelijk om ze er van te overtuigen dat er ook nog zoiets is als ‘realistische planning’.

Want tja, ondanks dat ze nu in de burnout zitten, denken ze nog steeds dat ze alles kunnen en eigenlijk ook moeten.

Het is zo ‘makkelijk’ voor mij om te zeggen: “Doe dit. Doe dat.” Zelfs al spreek ik uit ervaring, zowel persoonlijk als professioneel. Want zij zijn anders!

Kom jij aan het eind van jouw dag ook altijd tijd te kort?

#planning #burnout #stress #prioriteit #behoeftes #doelen #realistisch #tijdtekort

Dan doen we wel even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *