Wat/wie wil jij worden als je later groot bent?

Er zijn mensen die roepen dat ze al op 4 jarige leeftijd wisten wie ze wilden worden als ze later groot waren. Ik ben dan elke keer weer onder de indruk. De meeste van ons hadden namelijk geen idee. Misschien merk jij nu dat je in een situatie terecht bent gekomen waar je eigenlijk absoluut niet wilt zitten. Je kunt misschien wel een lijstje opnoemen van wat je allemaal anders zou willen.

De afgelopen jaren heb ik aardig wat mensen gesproken die in zo’n situatie zaten. Niet alleen klanten van mij. Alle aandacht gaat naar wat we niet willen en bijna als een logisch gevolg, is dat precies waar we meer van krijgen/ervaren. Hoe zou het zijn, wanneer je al je aandacht gaat richten op wat je wel wilt? Durf jij die uitdaging aan?

Ervaar zelf wat er gebeurd met je wanneer je elke dag (ja, elke dag!) even gaat dagdromen over wat je wel in jouw leven zou willen meemaken, hoe jij je zou willen voelen, welke mensen er om je heen zouden zijn, en wat dit allemaal met jouw energie zou doen. Geef jezelf eens 30 minuten per dag voor 7 dagen achter elkaar. Elke dag 5 minuten alles opschrijven wat je wél wilt en dan de resterende 25 minuten heerlijk weg dromen alsof je zo op je eigen filmdoek rond loopt.

Wil je me geloven als ik zeg dat er mensen zijn die deze oefening deden en daar alleen al meer energie door kregen? Dat er ook mensen waren die voor deze oefening nergens plezier uit konden halen en ineens merkten dat ze met een glimlach op hun gezicht rondliepen? Geloof je me als ik zeg dat er zelfs mensen waren die ineens de kansen kregen en zagen om die droom te realiseren?

Laat voor 7 dagen de vraag “Ja maar hoe dan?” helemaal los en ga alleen genieten van jouw eigen fantasie. Niets is te dol. Gebruik je creativiteit, je kinderlijke gevoelens, om precies dat te bedenken waar je echt blij van wordt. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het mag. Geniet er van!

Laat je mij weten wat jij merkt na die 7 dagen…Schrijf hieronder jouw ervaring of stuur mij een bericht. Ik ben benieuwd!


Deze oefening is een vervolg op mijn blog

“Wie ben ik? Als ik later groot ben.”

Ik welk hokje pas jij?

Als ik groot ben
Getagd op:                    

Eén gedachte over “Als ik groot ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *